Muco
 

 
Minister Smet solidair met MUCO

In het kader van de Europese Mucoweek roept ook Minister Smet de Onderwijswereld op tot solidariteit met chronisch zieke kinderen in het onderwijs....
De minister dankt leerkrachten en directies die zich dagelijks inzetten om kinderen en jongeren met mucoviscidose en andere chronische ziekten optimale onderwijskansen te bieden.
Voor elk kind, elke jongere met mucoviscidose maakt een school met een ‘zorg’ cultuur het verschil!  Enkel door in het schoolbeleid de nodige aandacht te besteden aan de dagelijkse evenwichtsoefening tussen het bereiken van de vooropgestelde leerdoelen en de zorgnoden krijgt elk kind, elke jongere die lijdt aan mucoviscidose optimale onderwijskansen.

Muco mag niet vreemd zijn aan de leefwereld van leerkrachten en leerlingen.  Vroeg of laat maakt iedereen er kennis mee.   Dan is het belangrijk dat jullie allemaal goed geïnformeerd zijn over wat muco precies inhoudt  Dat je weet dat je vaak kinderen hebt die drager zijn van het gen zonder dat ze ziek zijn.  Dat muco meer is dan een longziekte.   Dat zieke kinderen veel pilletjes moeten slikken per dag.   Maar dat velen ook ijverig willen studeren en meewerken in de klas en meer zijn dan alleen een zieke mucopatiënt.  Velen kijken uit naar latere studies en zelfs een job in het bedrijfsleven.
De minister doet een warme oproep om aandacht te blijven besteden aan het bereiken van een evenwicht tussen onderwijsresultaten en zorgen voor de leerlingen en om samen met ouders en zorgverleners elke dag opnieuw de brug te slaan!
Terug naar het overzicht
 
 
     
  Gebruikersnaam Wachtwoord